Actualitate

Ne tot fâsâim cu „neutralitatea”. Comentariul lui Sturza după ce Gavrilița a anunțat că va aloca mai mulți bani pentru armată

„Cu mâna pe trăgaci…La întrebarea sâcâitoare despre invazia rusească în Ucraina și problemele de securitate, doamna prim-ministru Gavrilița ne anunță cu glasul tremurând că vom mări cheltuielile militare. Super! De mult e timpul să dăm jos de pe postament tancul de la Leușeni. Îi punem un motor de la un „Belarusi”, îl vopsim în galben și tulea! … Locul nostru ar fi împreună cu Europa. Numai că ea, sărmana, fiind „vegetariană”, este total desconsiderată de „carnivorii” mai mari. Sunt oare vinovați nemții, care au la nivel genetic teamă de o confruntare directă cu rușii care a dus deja la două războaie mondiale și pericolul pieirii lor ca națiune? Sau au dreptate americanii care consideră că o apropiere între nemți și ruși, ca de fapt și o Europă unită și puternică, poate să pună în pericol hegemonia lor mondială? Pot ucrainenii pe bune să se autoguverneze democratic, să elimine corupția si oligarhatul, care îi fac extrem de vulnerabili?”, a scris Sturza.

Acesta a mai adăugat că așteaptă o „supărare” la Chișinău și un comunicat oficial.

„Ei, voi nu înțelegeți nimic”. Nu atingem regimul de la Tiraspol. Nu atingem schemele cu metalul. Nu dialogăm cu rebelii la nivel local. Nu schimbăm funcționarii care nu fac față. Nu începem să învățăm birocrație. Nu venim cu o perspectivă în energie, agricultură, ocrotirea sănătății, educație, cultură, sport. Nu progresăm în reforma justiției. Nu! Ce e da? Deocamdată, da e doar „ne supărăm”. Pe opoziție – că nu e constructivă, pe presă – că pune întrebări stupide, pe societatea civilă – că e civila. Pe… continuați voi. Sănătate să aveți!”.

Vă amintim că recent, Natalia Gavrilița a declarat la postul național de radio că, în una din următoarele ședințe ale Guvernului, va fi propusă rectificarea bugetului și alocarea unei sume mai mari pentru cheltuielile armatei naționale.

”De fapt, la noi investițiile în domeniul militar au scăzut, dar la rectificarea bugetului cred că vom corecta acest lucru, mai ales că avem declarat și Anul Recunoștinței. (…) Avem analize care ar trebui să fie cheltuielile adiționale ca să creăm condiții bune pentru soldații noștri, să avem cazarmă cu condiții bune, programe pentru procurarea locuințelor, o organizare bună în Armată și să fim pregătiți de riscurile care ne pot aștepta”, a declarat Gavrilița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *