Actualitate

Noi numiri la Guvern! Unii s-au ales cu funcții la ministere

Lilia Dabija a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Lilia Dabija este magistru în drept civil și are o vastă experiență în elaborarea documentelor de politici publice.

Aceasta a activat ca expert în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Banca Mondială, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Corporația Financiară Internațională, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Anatolie Fala va ocupa funcția de secretar general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Acesta este doctor în științe biologice și expert în agricultură, agrobusiness și agroeconomie, cu o experiență de activitate în instituții de învățământ superior, instituții de cercetare și servicii de extensiune rurală.

Serghei Diaconu, mai nou, va fi secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. Până în prezent acesta a deținut funcția de secretar de stat în cadrul MAI.

Tudor Mancaș, în funcția de secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. El este magistru în științe politice.

În ultima perioadă a activat în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, fiind responsabil de domeniul politică internă pe dimensiunile social, migrație. Iar timp de 11 ani a activat în calitate de consultant în cadrul Cancelariei de Stat.

Acești candidați au fost cei care au acumulat punctajul maxim și au promovat concursurile publice pentru funcțiile menționate, organizate în perioada 19 octombrie – 3 decembrie 2021, de către Cancelaria de Stat.

De asemenea, Cabinetul, astăzi a mai aprobat numirea Svetlanei Basarab în funcția de șef adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni a Cancelariei de Stat. Adrian Musteață a fost numit șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *