Moldova

Noi restricții în Moldova – Cum pot fi verificate certificatele COVID-19

Platforma permite verificarea şi validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât şi în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic naţional cu cel emis în ţările Uniunii Europene, autorităţile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE.

Astfel, toţi deţinătorii certificatelor COVID emise de sistemul naţional până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obţine varianta omologată şi acceptată de autorităţile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.

Pentru verificarea certificatelor nou descărcate, accesaţi https://certificate-covid.gov.md secţiunea „Verifică certificat” sau oricare aplicaţie interconectată cu gateway-ul european. Aplicaţiile poate fi descărcate gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play sau App Store, pe un telefon mobil sau o tabletă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *