Actualitate

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova a depus jurământul de intrare în funcție. În curând va sosi la Chișinău

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice.

De asemenea, a fost șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017 până în mai 2018. Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia.

A mai fost consilier politic la Kiev, Ucraina; și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania.

Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română. Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. El deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame.

La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *