Auto

Noul designer Dacia vine de la Aston Martin: a desenat SUV-ul DBX și hypercar-ul Valkyrie

După ce fostul designer-șef de la Dacia a ajuns la Alfa Romeo, grupul Renault a desemnat un nou director de design pentru brandul românesc.

Miles Nürnberger este o achiziție importantă pentru grupul francez, el urmând să coordoneze departamentele de design de la Dacia și Lada.

Nürnberger lucrează din 2008 în echipa de design de la Aston Martin Lagonda, având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018, el a devenit director de design al mărci britanicei. Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul Citroën. Primii săi pași în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii Lincoln, una din diviziile Ford Motor Company.

Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.