Culinar.md

Nu arunca roșiile rămase în cămară! Uite cum le poți ”recicla”

Roșiile se numără printre deliciile oferite de sezonul călduros și, dacă ați cumpărat prea multe și v-au rămas prin cămară, există câteva rețete în care le puteți folosi, chiar dacă nu mai sunt atât de fresh.  

Iată câteva rețete pentru a consuma roșiile și pe timp de iarnă!

Roșii uscate cu ulei de măsline
Pentru această rețetă puneți roșiile la uscat. Tăiați-le în feliuțe de 1 cm grozime și lăsați-le la deshidratat pe o hârtie, în cuptorul încins la 140 de grade. Pentru un gust mai intens, puteți presăra pe ele ierburi aromatice, cum ar fi busuioc, oregano, cimbru. Trebuie lăsate la uscat aproximativ 8 ore, iar mai apoi puneți-le în ulei de măsline, într-un borcan cu capac. Experții în sănătate alimentară recomandă să lăsați conținutul la rece, în frigider.
Praf de roșii uscate
Procedați respectând rețeta de deshidratare de mai sus, însă de data aceasta lăsați la uscat roșiile până când devin crocante și sfărâmicioase. După ce le-ați scos din cuptor le puneți la răcit, iar mai apoi le puneți în robotul de bucătărie cu tocător, care le va transforma într-o pudră. Adăugați praful într-un borcan și îl puneți în cămară. Puteți oferi un plus de savoare oricărui preparat cu aroma intensă a prafului de roșii.

Roșii congelate
Da, și roșiile pot fi puse la rece, pentru a le scoate numai bună de ciorbe la iarnă. Spălați-le bine în cuvetă, în care ați pus în prealabil apă și bocarbonat de sodiu. Puneți roșiile într-o pungă de tip ziploc și apoi băgați-le la congelator. Când vreți să le folosiți, scoateți punga într-un bol și lăsați totul la temperatura camerei. Când se va decomgela pachetul, veți putea decoji foarte ușor roșiile.

Suc de roșii
Roșiile decojite, fierte în prealabil și date într-o baie de apă rece ca gheața, se pun într-un blender și se pasează până când se fac piure, adăugați după gust usturoi, ceapă și sare. Luați mai multe borcane de jumătate șo sterliziați-le într-o cratițiă cu apă fiartă. Adăugați câte o linguriță de zeamă de lămâie în fiecare borca, după care puneți piureul lăsând spațiu de un centimetru între gura vasului și nivelul piureului. Pune la fiert borcanele încă o dată, de data aceasta și cu conținutul din ele, într-o oală mai mare cu apă la nivelul jumătății fiecărui borcan. Se lasă la fiert alte 40 de minute.

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *