Actualitate

Nunțile, botezurile și alte petreceri private, sunt interzise doar în localitățile cu cod roșu de alertă

În aceleași localități sunt în continuare interzise activitățile din zonele de agrement și parcurile de distracție, precum și conferințele și întrunirile științifice în format fizic. În schimb, unitățile de alimentație publică vor putea reveni la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea unui anumit număr de persoane, indiferent de pragul de alertă, transmite IPN.

Nu va mai fi aplicabilă regula generală privind prezentarea certificatului COVID-19 la intrarea în spațiile comerciale sau de deservire. Începând cu 16 februarie se revine la măsurile de protecție diferențiate, în funcție de pragul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidență. De la începutul pandemiei și până la data de 14 februarie în Republica Moldova au fost înregistrate peste 485 de mii de cazuri de COVID-19.

Incidența în ultimele șapte zile a constituit 451 de cazuri la 100 mii populație, înregistrând o scădere de 40,2% comparativ cu săptămâna precedentă și o creștere de 93,6% comparativ cu luna precedentă.

În Republica Moldova, prin metoda de secvențiere, s-a confirmat prezența tulpinii Omicron în 62% din probele analizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *