Politică

NY Times: Ucraina poate elibera Hersonul și o parte din Donbass până în decembrie

Armata ucraineană are o fereastră de oportunitate în termen de o lună și jumătate pentru a elibera Hersonul. De asemenea, în această perioadă, forțele armate ucrainene ar putea să elibereze o parte din Donbass.

Oficiali americani au declarat pentru The New York Times. Potrivit acestora, este posibil ca luptele să continue încă câteva luni.

Aceștia notează că, până în prezent, există puține șanse să se producă o prăbușire pe scară largă a forțelor militare rusești, ceea ce ar permite Ucrainei să recupereze dintr-o dată o mare parte din teritoriul său. Cu toate acestea, sub presiunea susținută a soldaților ucraineni, unități individuale ale armatei ruse ar putea cădea, permițând ca orașele din Donbass și Herson să fie recuperate de la ocupanți. În ceea ce privește aceasta din urmă, publicația o numește “premiul principal” în război.

Oficialii americani spun că Ucraina trebuie să continue să își folosească avantajul împotriva invadatorilor ruși în următoarele săptămâni.

Potrivit oficialilor americani, presiunea exercitată de Ucraina asupra ocupanților de pe front i-ar putea forța pe invadatorii din Herson să se retragă în spatele râului Nipru. Publicația notează că comandamentul militar rus a recomandat deja retragerea, dar dictatorul rus Vladimir Putin nu și-a dat încă acordul.

Se remarcă faptul că militarii ucraineni au, de asemenea, posibilitatea de a avansa în regiunea Lugansk. Există o șansă de a înconjura și de a sparge linia de apărare a ocupanților, după care ar putea prelua controlul unei importante autostrăzi prin care Rusia îi aprovizionează pe ocupanți.

Țara agresoare a Federației Ruse se confruntă în continuare cu probleme logistice. Comunicarea între unități rămâne complicată. În același timp, ocupanții mobilizați care sunt aruncați în luptă nu au o pregătire și un echipament suficient.

Cu toate acestea, oficialii americani atrag atenția că nu trebuie să ne relaxăm. La urma urmei, doar pentru că trupele rusești au pierdut ritmul, nu înseamnă că Rusia a pierdut războiul. Armata țării agresoare poate efectua în continuare operațiuni de artilerie pe scară largă. Putin poate, de asemenea, să efectueze mobilizări forțate pentru a reface forțele pierdute din armată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *