Actualitate

O angajată a companiei Pfizer ar fi furat date secrete despre vaccinul anti-Covid, apoi s-a dus la concurență

Într-o plângere depusă marți la tribunalul federal din San Diego, Pfizer a declarat că Chun Xiao Li și-a încălcat acordul de confidențialitate prin încărcarea a peste 12.000 de fișiere fără permisiune în conturile și dispozitivele ei personale de pe laptopul ei emis de companie.

Materialele presupuse includ un „caiet de joc” din 24 septembrie care conține evaluări interne și recomandări despre vaccinul Pfizer/BioNTech COVID-19, relația Pfizer cu partenerul său german de vaccin și prezentări legate de anticorpii de cancer.

Pfizer a precizat că Li, un director asociat de statistică, a încercat în mod repetat să-și acopere urmele, oferind chiar și un laptop „momeală” pentru a-l păcăli să se gândească la ce a făcut cu fișierele.

Li „la indus în eroare pe Pfizer cu privire la ceea ce a luat, cum a luat-o, când și de ce a făcut-o și unde pot fi găsite acele fișiere (și posibil altele)”, a spus producătorul de medicamente din New York.

De asemenea, Pfizer a spus că Li demisionează după 15 ani la companie și pare să aibă o ofertă de a se alătura Xencor Inc, o companie în stadiu clinic din California, care se concentrează pe tratamente pentru cancer și boli autoimune, pe 29 noiembrie.

Li nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii prin contul ei de LinkedIn. Xencor nu este inculpat în proces și a refuzat să comenteze. Pfizer a spus că concurenții au încercat să-și recruteze angajații „necruțător, mai ales în 2021”.

Într-un ordin de marți târziu, judecătorul districtual american Cathy Ann Bencivengo a blocat-o temporar pe Li să folosească secretele comerciale ale Pfizer și a spus că avocații companiei pot examina conturile și dispozitivele pe care le-ar fi stocat. Judecătorul a programat o audiere pentru 9 decembrie pentru a lua în considerare o ordonanță mai lungă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *