Social

O bombă de aviație, de aproximativ 100 de kilograme, găsită în Rezervația științifică „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni

O bombă de aviație, de aproximativ 100 de kilograme, de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsită, luni, 12 iunie, în Rezervația științifică „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni, a declarat pentru Radio Moldova șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga.

Potrivit lui Bulmaga, muniția a fost identificată de către un cetățean care căuta obiecte din metal cu ajutorul unui detector.

„Un cetățean cu ajutorul unui detector de metale a găsit un obiect în pământ, el a văzut că acesta seamănă cu o bombă și a informat administrația rezervației „Plaiul Fagului”. Cei de la rezervație au informat reprezentanții Inspectoratului teritorial pentru protecția mediului și Inspectoratului de Poliție Ungheni. La fața locului au venit geniștii Armatei Naționale. Ieri, geniștii au cercetat solul rezervației. Reieșind din greutatea și dimensiunile acesteia aproximativ 100 de kilograme, probil era o bombă de aviație de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat el.

Ministerul Apărării atenționează cetățenii să anunțe autoritățile locale în cazul în care depistează asemenea obiecte explozive. Potrivit specialiștilor, este categoric interzisă atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mișcarea acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *