Actualitate

O navă de război franceză aflată în Marea Roşie a doborât două drone lansate de pe coasta Yemenului

O navă de război franceză care operează în Marea Roşie a doborât două drone care au fost lansate pe ea de pe coasta Yemenului, a anunţat duminică Ministerul Apărării, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Fregata multifuncţională Languedoc a interceptat şi distrus o primă dronă sîmbătă, în jurul orei 21:30, ora locală franceză, iar o a doua în jurul orei 23:30, la 110 km  de coasta Yemenului, în jurul Al Hudaydah.

Mişcarea Houthi din Yemen a anunţat sâmbătă că va viza toate navele care se îndreaptă spre Israel, indiferent de naţionalitatea lor, şi a avertizat toate companiile maritime internaţionale să nu aibă de-a face cu porturile israeliene.

Houthii, aliniaţi cu Iranul, au atacat şi confiscat mai multe nave legate de Israel, în Marea Roşie şi strâmtoarea ei Bab al-Mandab, o cale maritimă prin care este transportat o mare parte din petrolul lumii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *