Social

O tânără de 17 ani din Cahul a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

O tânără de 17 ani a ajuns la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă. Cazul a fost înregistrat marți, 13 decembrie, într-o locuință din orașul Cahul, transmite TV8.

La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, iar tânăra a fost transportată la spital. Medicii au constat că a suferit o intoxicație ușoară cu monoxid de carbon, iar după ulterioarele îngrijiri medicale tânăra a fost externată. 

La moment viața tinerei este în afara oricărui pericol. Incendiul în încăpere nu s-a produs. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite. 

În context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor alimentate cu combustibil solid, dar și a altor instalații de încălzit locuințele. Salvatorii și pompierii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.

Mai mult, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, care este un gaz incolor și inodor, fapt care împiedică observarea lui, oamenii sunt rugați să aerisească sistematic încăperile, să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *