Lumea

Oamenii născuți în acest an ar putea ajunge să trăiască până la 141 de ani

Creșterea speranței de viață înseamnă că ar putea fi atinsă vârsta maximă a omului, spun oamenii de știință

Bărbații născuți în anul 1970 ar putea ajunge să trăiască până la 141 de ani, iar femeile venite pe lume în același an ar putea trăi până la vârsta de 131 de ani, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia, SUA.

Durata de viață a oamenilor a crescut în ultimele decenii și se așteaptă ca aceasta să se mărească din nou după un recul cauzat de pandemia Covid.

Cercetările care au analizat cea mai mare speranță de viață umană cunoscută au susținut că, dacă există o durată maximă de viață umană, aceasta este încă departe de a fi atinsă.

Dr. David McCarthy, profesor universitar la Universitatea din Georgia, a creat un model care estimează modul în care durata maximă a vieții umane se va extinde în viitor.

El estimează că este probabil ca o persoană născută în Marea Britanie în anii 1940 să trăiască mai mult de 122 de ani, vârsta care marchează cea mai bătrână persoană cunoscută în prezent.

Jeanne Calment a murit pe 4 august 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile. Ea s-a născut în 1875 și este cea mai în vârstă persoană cunoscută vreodată.

Dr. McCarthy a declarat pentru The Telegraph: “Datele noastre arată că cea mai longevivă femeie din Marea Britanie născută în 1940 ar putea trăi între 120 și 128 de ani, iar în cazul bărbaților este aproximativ la fel”.

El a adăugat că 115 ani este punctul în care o persoană are o probabilitate de 50-50 de a mai supraviețui încă un an.

Datele sale arată, de asemenea, că este plauzibil, conform modelului său, ca un bărbat născut în 1970 să poată trăi până la 141 de ani. Pentru femei, se așteaptă ca acest lucru să fie până la un maxim de 131 de ani.

În mod tradițional, bărbații trăiesc în mod tradițional mai puțin decât femeile, dar un studiu recent sugerează că acest lucru se poate datora unor factori legați de stilul de viață și că, din punct de vedere biologic, ei ar putea trăi mai mult decât femeile.

Dr. McCarthy a avertizat, totuși, că datele mai recente sunt mai puțin fiabile decât estimările privind speranța de viață de dinainte de război, deoarece nu există un set de date suficient de mare de persoane.

“Cu cât cohorta este mai recentă, cu atât estimările noastre sunt mai puțin precise”, a spus el.

“Pentru cohortele foarte recente, se pare că există această perioadă de amânare pentru cohortele din Marea Britanie născute între 1920 și 1914, iar dovezile statistice în favoarea acestui lucru par a fi destul de puternice”.

Cu toate acestea, datele nu sunt încă suficient de solide pentru a fi siguri cu privire la speranța maximă de viață după război, a spus el. Este posibil ca aceasta să continue să crească, dar ar putea, de asemenea, să se oprească.

“Dacă modelul este corect, iar mediul continuă să sprijine longevitatea extremă a persoanelor în vârstă, atunci pare probabil ca o persoană din Marea Britanie născută în 1940 să trăiască mai mult de 120 de ani”, a spus el.

“Dar toate predicțiile despre viitor sfârșesc prin a fi greșite. Așa că nu aș spune că acesta este un fapt”.

Sursa The Telegraf

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *