Externe

Obiectul misterios găsit pe o plajă izolată din Australia a fost identificat ca fiind un deşeu spaţial

Un cilindru uriaş, care a fost găsit în apropiere de Green Head, la nord de Perth, în Australia de Vest, provine cel mai probabil de la o rachetă indiană, este concluzia la care a ajuns Agenţia Spaţială Australiană, relatează News.ro.

Cilindrul, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri şi parţial confecţionat dintr-un material de culoare aurie, a fost găsit pe plajă la începutul lunii iulie în apropiere de Green Head, la aproximativ 250 km nord de Perth. Descoperirea a dus la tot felul de teorii, inclusiv că ar fi putut face parte dintr-un avion de linie prăbuşit.

Agenţia spaţială australiană a declarat că, în urma unei investigaţii, a ajuns la concluzia că cel mai probabil provine de la o a treia treaptă a unui vehicul de lansare a unui satelit polar.

PSLV este un vehicul de lansare de capacitate medie operat de Organizaţia Indiană de Cercetare Spaţială. Organizaţia a fost activă în ultimele luni, ultima sa lansare de satelit fiind finalizată cu succes chiar duminică.

Atunci când au fost găsite resturile, premierul Roger Cook a declarat că acestea ar putea fi găzduite într-un muzeu local, alături de epava Skylab, care a căzut pe Pământ în 1979 tot în Australia de Vest.

Skylab a fost prima staţie spaţială americană lansată de NASA. Aceasta a orbitat fără echipaj uman timp de cinci ani înainte de a se dezintegra şi de a împrăştia resturi în regiunea Esperance.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *