Actualitate

Olena Zelenska obține rezultate concrete în SUA: Senatul american califică crimele Rusiei drept genocid

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un nou discurs, că primul rezultat real al vizitei soţiei sale Olena în SUA este reprezentat de un proiect de rezoluţie prezentat de câţiva senatori americani cu privire la recunoaşterea ca genocid a acţiunilor Rusiei în Ucraina.

“În urmă cu câteva luni, grupul nostru de experţi condus de Iermak şi McFaul a sugerat recunoaşterea acţiunilor Rusiei împotriva Ucrainei ca genocid. Şi iată primul rezultat real al vizitei primei doamne a Ucrainei în SUA – senatorii Ritsch, Cardin, Wicker, Blumenthal, Portman, Shaheen şi Graham au prezentat un proiect de rezoluţie cu privire la recunoaşterea acţiunilor Rusiei în Ucraina ca genocid.

Rezoluţia menţionează că acţiunile Rusiei în Ucraina, care includ deportarea forţată în Rusia şi uciderea ţintită a civililor ucraineni în timpul atrocităţilor în masă sunt genocid împotriva poporului Ucrainei. Senatorii au prezentat rezoluţia la scurt timp după ce Olena a rostit un discurs în Congresul SUA”, a spus Zelenski.

El a precizat că în proiectul de rezoluţie se arată că senatul SUA condamnă Rusia pentru comiterea actelor de genocid împotriva poporului Ucrainei, face un apel ca SUA, împreună cu NATO şi cu aliaţii UE, să susţină guvernul Ucrainei pentru a preveni alte acte de genocid din partea Rusiei împotriva poporului ucrainean şi susţine tribunelele şi anchetele penale care îi vizează pe liderii politici şi militari ai Rusiei pentru acte de agresiune, crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid.

“Cu toate actele teroriste împotriva ucrainenilor şi ţării noastre, Rusia doar se îngroapă pe ea însăşi”, a subliniat Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *