Justiție

Omorul de la Zubrești: Dorin Stratulat, nepotul Generalului Alexei, aflat în arest preventiv

Procuratura raionului Strășeni a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit. j) din Codul penal).

„Potrivit învinuirii, acuzatul, acționând cu intenție directă, conștientizând caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, la data de 08.08.2022, aproximativ la orele 01.00, aflându-se la domiciliul său situat în extravilanul unui sat din raionul Strășeni, ca urmare a unui conflict iscat între el și un bărbat, manifestând o deosebită cruzime, a efectuat 6 împușcături cu o armă de foc în direcția victimei, astfel provocându-i plăgi în regiunea cutiei toracice și alte vătămări corporale care au dus la decesul acesteia”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

Ulterior, pentru a ascunde urmele infracțiunii, a transportat corpul victimei într-o fâșie forestieră, unde l-a îngropat.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta se află în arestul preventiv.

Potrivit prevederilor legii penale, învinuitul riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare, sau detențiune pe viață.

Amintim că este vorba despre Dorin Stratulat, nepotul generalului de Poliţie, Nicolae Alexei,învinuit de omorul unui tânăr, care a fost împușcat în noaptea de 8 spre 9 august 2022, la Zubrești, raionul Strășeni.

Dorin Stratulat care deţine şi cetăţenie română a reuşit să plece în România la scurt timp ce a fost descoperit cadavrul victimei.

Ulterior a fost extrădat în R.Moldova de către autoritățile de peste Prut.

Sursa Pulsmedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *