Opinii și EditorialePolitică

Op-Ed. Putin și Biden vor opri războiului din Ucraina până în toamnă. Lui Putin nu îi pasă ce înfrângere să o prezinte drept victorie

Toamna războiului.

Putin și Biden vor pune capăt războiului din Ucraina până în toamna lui 2022. Dar dacă Biden are nevoie de o victorie politico-militar a Ucrainei ca dovadă a ireversibilității și corectitudinii politicii americane în Ucraina, atunci lui Putin nu îi pasă ce fel de înfrângere în acest război va fi prezentată drept victoria sa istorică. Înspăimântată de sancțiuni, război, autoritarism și amenințarea izolării, Rusia lui Putin se va preface că acceptă înfrângerea Kremlinului în Ucraina drept înțelepciunea geopolitică a lui Putin, dacă doar lucrurile nu se înrăutățesc.

Pentru Putin, până în toamna lui 2022, cel mai important lucru nu este să obțină supunerea poporului său sau o victorie minimă în Ucraina, ci oboseala geopolitică a Occidentului în războiul cu Rusia agresivă. El crede cu fermitate că costurile și dificultățile Occidentului vor depăși beneficiile probabile ale înfrângerii Rusiei în războiul cu Ucraina. Dacă mai devreme Putin credea în puterea armatei sale și în viteza victoriei asupra Ucrainei, acum speră la o scindare și oboseală în Europa.

Dar problema este că războiul ruso-ucrainean a depășit deja granițele Europei, a dus la o restructurare radicală și extindere a NATO – din Finlanda în Ucraina, dificultăți în UE. Tot mai multe țări ale lumii sunt implicate direct sau indirect în acest război. Ceea ce merită doar apariția cu succes a unei puternice alianțe anti-ruse „Ramstein-43”.

Cel mai acut război dintre Ucraina și Rusia agresivă a afectat deja întreaga lume, toate țările, a exacerbat puternic conflictele vechi și noi, a dus la războaie economice și politice ascuțite, a accelerat procesele de reorganizare a comunității mondiale, care, la rândul său, acum afectează ritmul, amploarea și perspectivele acestui război teribil.

Și acest proces de influență a războiului ruso-ucrainean și consecințele sale asupra viitorului comunității mondiale nu va face decât să crească. Ca urmare, viteza și imprevizibilitatea evenimentelor internaționale care se învârtejesc în jurul Ucrainei și Rusiei sunt în creștere bruscă. Prin urmare, acum nici Biden, nici Putin nu mai pot decide ce și cum se va întâmpla în toamna lui 2022 pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Mai presus de toate, situația militaro-politică din Ucraina va depinde de îmbinarea cu succes a curajului armatei ucrainene, a guvernului central cinstit și a răbdării poporului ucrainean. Iar Occidentul nu poate decât să ne ajute să ne apărăm libertatea și viața.

Nu avem altă cale de a învinge inamicul și de a spera în viitor.

Sursa: Viktor Nebozhenko / Facebook

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *