Actualitate

Opinie: Trebuie să fii bolnav la cap ca să faci să moară oameni nevinovați

„Trebuie totuși să ajungă la un consens, să se împace și să trăiască mai departe, fiindcă suferă populația. Acolo sus se bat cap în cap, populația suferă mult, în Rusia mai puțin, dar în Ucraina e foarte greu.”

„Până la urmă, or să se liniștească, trebuie să fii bolnav la cap ca să faci să moară oameni nevinovați. Sunt soldați tineri, au părinți, copii, vor deceda mulți și din Rusia, și din alte țări.”

Analistul politic Nicolae Negru consideră că Rusia are interese ascunse.

„Din punctul meu de vedere, nu cred că Rusia urmărește neapărat să atace Ucraina, dar să o forțeze la anumite concesii în Donbas. Rusia forțează opinia publică sau statele occidentale să recunoască ocupația Crimeii și probabil mai are alte scopuri pe care noi nu le putem descifra.”

Un eventual război în Ucraina ar afecta întreaga regiune, inclusiv, Republica Moldova.

„Războiul tot timpul afectează. Mai ales pentru noi, suntem în zona de risc. Noi și așa suntem într-o situație economică deloc ușoară, prețurile s-au ridicat, pandemia, pentru oamenii simpli e foarte greu.”

„Orice conflict afectează în primul rând țara unde izbucnește, și desigur țările vecine. Pentru că se blochează transportul de mărfuri, hotarele, sunt probleme logistice, afectează economia, finanțele ș.a.m.d.” Dar, în primul rând… „S-ar putea întrerupe curentul electric, gazele nu ar mai curge spre noi. Evident s-ar putea ca gazoductul care trece prin Ucraina să fie distrus sau închis de către autoritățile ucrainene. Clar că mulți oamenii vor părăsi casele acolo unde se vor da lupte, unde se vor duce acești oameni? Evident că nu spre Rusia, majoritatea vor veni spre direcția noastră, unii au rude aici, noi avem rude acolo.”

De la începutul conflictului armat din Ucraina, au fost în jur de 30 de tentative de încetare a focului, dar fără niciun rezultat pe termen lung.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *