Actualitate

Orașele din Europa vor „închide lumina” pentru a „optimiza” consumul de energie. Estul europei stă în întuneric de la venirea rușilor

Orașul Berlin a început să stingă reflectoarele care luminează monumentele sale istorice, ca parte a unui efort național de economisire a energiei în fața penuriei de gaze din Rusia.

Aproximativ 200 de clădiri și repere, inclusiv primăria din cărămidă roșie din Berlin, Opera de Stat și Palatul Charlottenburg se vor întuneca noaptea, au anunțat în această săptămână oficialii din capitala Germaniei.

„Având în vedere războiul împotriva Ucrainei și amenințările politicii energetice ale Rusiei, este important să fim cât mai atenți cu energia noastră”, a declarat miercuri oficialul șef al orașului pentru mediu, Bettina Jarasch.

Jarasch, de la Partidul Verzilor, a spus că acesta include consumatorii și industria, dar și instituțiile publice, denumind mișcarea „lucru corect de făcut pentru a aduce o contribuție vizibilă”.

Politica a afectat șase monumente de miercuri seara și în cele din urmă va cuprinde 200 de clădiri și repere împreună cu cele 1.400 de reflectoare ale acestora în următoarele patru săptămâni, a spus biroul lui Jarasch.

O firmă de servicii electrice va opri 100-120 de lumini pe zi fără a le demonta, păstrând politica temporară.

Președintele Frank-Walter Steinmeier a declarat săptămâna aceasta că dorește să dea un exemplu păstrând fațada reședinței sale oficiale, Palatul Bellevue din parcul întins Tiergarten din Berlin, întuneric pe timp de noapte.

Dusuri reci

Mai multe orașe germane au spus că își vor intensifica eforturile pentru a limita utilizarea energiei, Hanovra din nord anunțând săptămâna aceasta planuri de a oferi doar dușuri reci în piscinele publice și centrele sportive.

Guvernul de centru-stânga al cancelarului Olaf Scholz a lansat o acțiune națională de economisire a energiei pe fondul creșterii prețurilor din cauza invaziei ruse a Ucrainei, iar UE a fost de acord săptămâna aceasta să reducă utilizarea gazului rusesc în bloc.

Oficialii au avertizat că Kremlinul ar putea întrerupe aprovizionarea în această iarnă, ca răzbunare pentru sancțiunile occidentale împotriva Moscovei din cauza războiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *