Actualitate

Pace de sărbători în Donbas! Rusia, Ucraina şi OSCE au ajuns la o înțelegere comună de încetare a focului în zonă

Anunţul a fost făcut la o zi, după ce forțele armate ucrainene au organizat pentru prima dată trageri reale cu folosirea sistemelor de rachete antitanc americane Javelin, în Donbas, transmite publika.md.

Între timp, sute de paraşutişti ruşi vor efectua în această săptămână exerciţii militare în apropiere de Ucraina. Militarii ruşi vor simula ocuparea unei zone în cadrul unei operaţiuni ofensive. Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Moscova în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Occident privind intenţia Ucrainei de aderare la NATO.

la exerciţii vor participa aproximativ 1200 de militari şi peste 250 de vehicule terestre şi aeronave. Tot miercuri, reprezentanţii Biroului președintelui Vladimir Zelenski au anunţat că grupul de Contact Trilateral, din care fac parte Ucraina, Rusia și OSCE, a ajuns la o înţelegere privind măsurile de încetare a focului, în Donbas, convenite în vară.

"Artileria are resurse suficiente împotriva tancurilor, care pot nimici oricare acțiune a inamicului.", a spus Bogdan Soiușkin, şeful Operaţiunii Forţelor Unite din Donbas.

Şeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak, a declarat că părțile şi-au exprimat intenţia de a respecta statutul de încetare a focului. Oficialul susţine că acesta este un pas important în dezescaladare şi speră ca cetățenii să sărbătorească Crăciunul și Anul Nou în pace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *