Ultima oră

Până pe 24 martie, toate județele trebuie să elaboreze un nou BUGET de RĂZBOI, valabil în perioada 2014-2017

Data finalizării lucrărilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru război este 16 mai.

Ministerul Finanțelor a solicitat toate datele necesare pentru realizarea unui nou proiect de buget pentru război pentru următorii patru ani. Ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea a anunțat că s-au trimis adrese către toate autoritățile județene cu privire la realizarea bugetului pentru război.

Informaţiile privind constituirea noului buget pentru război au apărut în perioada în care a luat amploare conflictul din Ucraina. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au explicat că este vorba de un „buget ipotetic”, care nu face parte din bugetul general consolidat.
Noul proiect al bugetului pentru război, valabil în perioada 2014- 2017, va fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Bugetul trebuie refăcut o dată la patru ani.

Proiectul bugetului de stat pentru război este elaborat de către Ministerul Finanţelor Publice potrivit art.10 din Legea 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

Clarificările vin după ce, în presa centrală şi locală, au apărut informaţii potrivit cărora mai multe judeţe trebuie să se mobilizeze pentru întocmirea unor bugete de război, în contextul accentuării tensiunilor din Crimeea.Reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca este vorba de o simulare, iar bugetul de razboi este realizat din patru in patru ani.

Sursa: alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *