Eveniment

Pântea: Dacă Mişin ştie ceva despre implicarea Rusiei în evenimentele din 7 aprilie, să ne spună şi nouă

Miercuri, acesta a fost reţinut, sâmbătă fiind pus în arest preventiv. Potrivit surselor noastre din procuratură, motivul reţinerii este implicarea acestuia într-un accident rutier, soldat cu decesul a două persoane. Aceleaşi surse ne-au explicat că itinerarul pe care reţinutul l-a condus pe Baghirov a fost următorul: Malovata Veche – Malovata Nouă – Dubăsari – Tiraspol – Cuciurgan – Odesa. Cei doi au fost însoţiţi de o jurnalistă. Ea s-a întors la Chişinău împreună cu doi bărbaţi, unul dintre care este angajat al securităţii aceleiaşi redacţii unde lucrează jurnalista. Informaţia este confirmată şi de către prim-viceprocurorul general Andrei Pântea.

Solicitat, totodată, să se pronunţe asupra acuzaţiilor pe care i le-a adus în plenul Parlamentului Vadim Mişin, precum că a atacat statul rus în interviul acordat TIMPULUI săptămâna trecută, Pântea crede că acestea sunt, probabil, doar concluziile deputatului comunist. „Consider că cetăţenii RM trebuie să cunoască adevărul şi n-am de gând să mă îndreptăţesc în faţa nimănui. Dacă dl Mişin ştie despre implicarea Rusiei în evenimentele din 7 aprilie, ne-am bucura să ne ofere şi nouă această informaţie. Altminteri, concluziile sale sunt eronate. Eu am vorbit despre cetăţeni ruşi, suspectaţi de implicare în dezmăţul de atunci, dar n-am adus nicio acuzaţie statului rus. Noi avem o conlucrare foarte efectivă cu Procuratura Generală a Rusiei şi nu trebuie să confundăm organele statale cu anumiţi infractori. Am vorbit şi despre o persoană apropiată de aparatul preşedintelui rus, care l-a promovat pe Baghirov ca scriitor, dar nu am acuzat-o”, susţine Pântea. El ne mai asigură că nu a divulgat taina anchetei, după cum a fost învinuit de către deputaţii comunişti. „Văd o confuzie de noţiuni şi nu accept ca cetăţenii să fie induşi în eroare. Ceea ce am declarat în interviu nu este un secret şi conţine inclusiv informaţia de pe site-ul oficial al Procuraturii. Ca şef al grupului de urmărire penală, eu pot decide volumul informaţiei accesibile pentru difuzare, care nu prejudiciază ancheta. Mai mult, informaţia a fost adusă la cunoştinţa opiniei publice după finisarea urmăririi penale”, a precizat procurorul.

Amintim că, săptămâna trecută, Vadim Mişin a solicitat în Parlament demiterea lui Andrei Pântea, pe motiv că acesta ar fi acuzat aparatul preşedinţiei de la Kremlin de implicare în evenimentele din 7 aprilie, în cadrul unui interviu pentru TIMPUL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *