Pântea: Dacă Mişin ştie ceva despre implicarea Rusiei în evenimentele din 7 aprilie, să ne spună şi nouă
Miercuri, acesta a fost reţinut, sâmbătă fiind pus în arest preventiv. Potrivit surselor noastre din procuratură, motivul reţinerii este implicarea acestuia într-un accident rutier, soldat cu decesul a două persoane. Aceleaşi surse ne-au explicat că itinerarul pe care reţinutul l-a condus pe Baghirov a fost următorul: Malovata Veche – Malovata Nouă – Dubăsari – Tiraspol – Cuciurgan – Odesa. Cei doi au fost însoţiţi de o jurnalistă. Ea s-a întors la Chişinău împreună cu doi bărbaţi, unul dintre care este angajat al securităţii aceleiaşi redacţii unde lucrează jurnalista. Informaţia este confirmată şi de către prim-viceprocurorul general Andrei Pântea.
Solicitat, totodată, să se pronunţe asupra acuzaţiilor pe care i le-a adus în plenul Parlamentului Vadim Mişin, precum că a atacat statul rus în interviul acordat TIMPULUI săptămâna trecută, Pântea crede că acestea sunt, probabil, doar concluziile deputatului comunist. „Consider că cetăţenii RM trebuie să cunoască adevărul şi n-am de gând să mă îndreptăţesc în faţa nimănui. Dacă dl Mişin ştie despre implicarea Rusiei în evenimentele din 7 aprilie, ne-am bucura să ne ofere şi nouă această informaţie. Altminteri, concluziile sale sunt eronate. Eu am vorbit despre cetăţeni ruşi, suspectaţi de implicare în dezmăţul de atunci, dar n-am adus nicio acuzaţie statului rus. Noi avem o conlucrare foarte efectivă cu Procuratura Generală a Rusiei şi nu trebuie să confundăm organele statale cu anumiţi infractori. Am vorbit şi despre o persoană apropiată de aparatul preşedintelui rus, care l-a promovat pe Baghirov ca scriitor, dar nu am acuzat-o”, susţine Pântea. El ne mai asigură că nu a divulgat taina anchetei, după cum a fost învinuit de către deputaţii comunişti. „Văd o confuzie de noţiuni şi nu accept ca cetăţenii să fie induşi în eroare. Ceea ce am declarat în interviu nu este un secret şi conţine inclusiv informaţia de pe site-ul oficial al Procuraturii. Ca şef al grupului de urmărire penală, eu pot decide volumul informaţiei accesibile pentru difuzare, care nu prejudiciază ancheta. Mai mult, informaţia a fost adusă la cunoştinţa opiniei publice după finisarea urmăririi penale”, a precizat procurorul.
Amintim că, săptămâna trecută, Vadim Mişin a solicitat în Parlament demiterea lui Andrei Pântea, pe motiv că acesta ar fi acuzat aparatul preşedinţiei de la Kremlin de implicare în evenimentele din 7 aprilie, în cadrul unui interviu pentru TIMPUL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!