Parcursul biografic al lui George Coşbuc, într-un vernisaj la Chişinău
Documente, fotografii, poezii reprezentative din opera poetului, scrisori, facsimile, aprecieri ale criticilor referitoare la opera şi personalitatea lui Coşbuc, sunt prezentate pe 24 de bannere în Galeria „La Rond”, din preajma monumentului Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Potrivit scriitorului Ion Hadârcă, expoziția are scopul de a educa tânăra generație și de a face cunoscută publicului opera coșbuciană, deoarece „George Coșbuc este spirit din spiritul poporului, suflet din sufletul poporului și sânge din sângele poporului”.
Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, a menționat că George Coșbuc a contribuit la formarea unității culturale și că poetul este „un mare deschizător de drumuri ca și Eminescu”.
George Coşbuc a fost poet, critic literar, traducător din Transilvania, membru titular al Academiei Române din 1916, cele mai cunoscute opere sunt : „Noi vrem pământ”, „El Zorab” , „Nunta Zamfirei” etc.
Vernisajul a fost organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa Năsăud, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Primăria municipiului Chişinău.
Expoziţia se va încheia pe 15 august.
IPN
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!