UE / Nato

Parteneriatul cu ONU are un ROL CENTRAL în dezvoltarea Moldovei

Şeful Executivului a menţionat că priorităţile stabilite în documentul cadru de parteneriat ONU – Moldova „Spre unitate în acţiune” pentru perioada 2013-2017 se regăsesc în Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova – 2020" şi în Programul de activitate al Guvernului.

Iurie Leancă s-a referit la cel de-al treilea Raport al Guvernului cu privire la realizarea priorităţilor privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în Moldova (ODM), menţionînd că angajamentele pe care şi le-a asumat ţara noastră în domeniul dezvoltării umane sînt actuale în continuare.

Administratorul Programului ONU pentru Dezvoltare a apreciat rezultatele înregistrate de Chişinău în realizarea ODM, în special în eradicarea sărăciei, promovarea egalităţii de gen, combaterea mortalităţii infantile şi asigurarea accesului la educaţie. Totodată, Helen CLARK a menţionat că este nevoie de mai mult efort pentru a asigura un progres mai mare în combaterea HIV/SIDA şi a tuberculozei şi promovarea mai multor şanse de angajare.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *