Actualitate

Partidul Comunist Reformator cu o contestaţie la CEC: “Ne-au fost furate voturi”

Solicitarea a fost emisă astăzi, 4 decembrie, de către liderul formaţinii, Ruslan Popa. Potrivit lui, observatorii comuniştilor reformatori au sesizat cazuri când buletinele de vot cu ştampila pentru PCR au fost acordate unor alte formaţiuni.

„Suntem ferm convinşi, că dacă în 4 – 5 secţii de votare au fost asemenea cazuri, în cele 2 mii de secţii ar putea fi acelaşi lucru. M-am întâlnit cu ambasadorii ca să avem o susţinere, dar înţelegem că cei de la guvernare nu sunt dispuşi să facă o renumărare a voturilor.

Eu cred că de la noi s-a furat în jur de 3% din voturi, căci buletinele noastre s-au găsit câte un pic la toate celelalte formaţiuni”, a afirmat Ruslan Popa, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest sens, PCR va depune mâine o contestaţie la CEC, imediat după ce organul electoral central va anunţa public rezultatele finale ale alegerilor parlamentare.

Fiind întrebat despre litigiul dintre PCR şi PCRM cu privire la utilizarea simbolului comunist, Ruslan Popa a specificat că acesta este un simbol universal al comuniştilor. „Nu este Voronin, cel care s-a născut cu secera şi ciocanul în mână. Noi tot suntem comunişti şi nu trebuie ei (n.r. PCRM) să creadă că sunt singurii pe eşichierul de stânga”, a mai spus Popa.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *