Patronul ziarului Adevărul riscă 20 de ani de pușcărie pentru evaziune fiscală și spălare de bani
Procurorii cer o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru Dinu Patriciu, acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani, constituirea unui grup infractional, anunta posturile de televiziune.
Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in 2006 pentru sapte capete de acuzare, printre care delapidare, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni si manipularea pietei de capital.
Potrivit anchetatorilor, in calitatea sa de administrator la SC Rompetrol SA, Dinu si-a insusit, in mod repetat in perioada septembrie 1999 – noiembrie 2001, suma de 85 milioane USD izvorata din Acordul EPSA si cuvenita, conform prevederilor legale in vigoare, bugetului de stat. El ar fi incercat sa piarda urma banilor respectivi prin incheierea de contracte de cesiune de creante, imprumut si novatie intre firmele din cadrului grupului Rompetrol.
Pozitia acuzatului: "Nu exista nicio posibilitate in a dovedi prejudiciul. Acest dosar de urmarire penala nu exista. Acest dosar este o facatura politica. De aceea ne aflam in fata atator incidente. Sunt 60 de bibliorafturi, de documente, care nu au legatura cu vreo infractiune. In ceea ce ma priveste, eu cred in absoluta necesitate a incetarii procesului penal, pentru ca nu exista nicio infractiune. Nu exista o consistenta a dosarului si de aceea se ridica atatea incidente. In acelasi timp, creanta cu Libia nu apare nicaieri ca ar fi apartinut vreodata statului roman."
Avocatii omului de afaceri au depus la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SRI, cu privire la interceptarea timp de mai multi ani a convorbirilor telefonice purtate de Patriciu, informeaza Ziare.com.
In urma unei decizii definitive, SRI trebuie sa-i plateasca daune in valoare de 50.000 de lei lui Dinu Patriciu pentru incalcarea dreptului la viata intima, in perioada in care i-au fost interceptate convorbirile telefonice in dosarul Rompetrol.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, la sfarsitul luni martie 2012, recursul formulat de Serviciul Roman de Informatii, mentinand astfel decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti, potrivit Romania Tv.
via hotnews.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!