Externe

Pentru promovarea separatismului, un bărbat din Odesa, condamnat la închisoare cu suspendare și obligat să studieze „Istoria Ucrainei”

Tribunalul sectorului Primorsk din Odesa a condamnat un bărbat la patru ani de închisoare cu suspendare, obligându-l să studieze monografia lui Mihail Grușevski, „Istoria Ucrainei” („История Украины-Руси”). Verdictul a fost pronunțat de judecătorul Denis Donțov, scrie agenția UNIAN, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Acesta a fost învinuit de promovarea separatismului și totodată, i s-a incriminat, lansarea unor apeluri privind răsturnarea orânduirii de stat. Bărbatul a avut antecedente penale: a atacat un muzicant stradal care cânta în limba ucraineană.

Ulterior, instanța a constatat că el a postat mai multe mesaje în rețeaua „Odnoklassniki”, interzisă în Ucraina, în care afirmă că orașele Harkov, Mariupol, Sumî, Dnepropetrovsk și altele „au fost întemeiate de prinți și țari ruși”.

În ce privește teritoriul din sud-estul ucrainean, așa-zisa „Novorossia”, condamnatul a afirmat că acesta e populat de ruși, pe care autoritățile actuale „i-au băgat în jugul unor datorii și credite înrobitoare”. De asemenea, separatistul a proferat înjurii la adresa organelor de stat ale Ucrainei și a chemat la nesupunere civică și răscoală armată.

„Cetățeni din Harkov, Mariupol, Dnepropetrovsk, Sumî, Kirovograd și din celelalte orașe ale Novorossiei! Puneți mâna pe arme și luptați pentru libertatea voastră, iar dacă acest lucru nu mai e cu putință, ieșiți la mitinguri de protest!… Cu eforturi comune, vom reuși să ne unim cu Federația Rusă!!!”, a scris acesta.

În plus, condamnatul a postat un desen-hartă în care regiunile Odesa, Nikolaev, Herson, Donețk, Lugansk, Zaporojie, Dnepropetrovsk și Harkov, precum și peninsula Crimeea, sunt reprezentate ca făcând parte din Rusia.

De asemenea, acest bărbat a fost obligat să studieze voluminoasa monografie, în zece tomuri, „История Украины-Руси”. Așa că, cititorule, nu râde, citește înainte…

„История Украины-Руси” în zece volume este opera capitală a celebrului istoric Mihail Grușevski, care cuprinde istoria Ucrainei din cele mai vechi timpuri până în a doua jumătate a secolului 17. A fost scrisă, cu intermitențe, în perioada anilor 1895-1933. Această lucrare a influențat fundamental dezvoltarea istoriografiei ucrainene contemporane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *