Actualitate

Percheziţii la domiciliul familiei lui Andrei Baştovoi. Soția acestuia a fost reținută pentru spălare de bani

Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Sabina Cojușnean.

”Pe parcursul zilei de astăzi, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile unor persoane fizice și juridice, care figurează într-o cauză penală inițiată pe 5 noiembrie curent, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Dosarul a fost deschis în baza unor plângeri din partea mai multor cetățeni ai Republicii Moldova, dar și un cetățean al Kazahstanului, care între anii 2012 – 2014 au făcut niște contracte fictive dintre șase întreprinderi rezidente în țara noastră cu o companie offshore. Astfel, prin intermediul unor contracte fictive, au fost transferate de pe conturile companiei offshore pe conturile celor 6 întreprinderi circa 4 milioane de dolari, echivalentul a 65 de milioane de lei. Persoanele fizice încheiau contracte fictive cu cele șase companii autohtone și scoteau banii de pe conturi. Soția lui Baștovoi a beneficiat de 1,2 mln de lei din cele 65 de milioane”, a declarat Sabina Cojușnean.

În total, au fost reținite trei persoane pentru 72 de ore. O persoană a fost anunțată în căutare, iar alte patru sunt cercetate în stare de libertate.

În cadrul investigațiilor au fost implicați ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Procuratura.

Reamintim că, Andrei Baștovoi, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar fiul acestuia, Valentin, la opt ani. Cei doi sunt acuzați de cauzarea prejudiciului în proporții deosebit de mari din contul companiei miliardarului Anatol Stati „ASCOM Group”, la care au fost angajați.

Recent, soția acestuia a adresat o scrisoare mai multor ambasade din Republica Moldova, pentru a atrage atenția misiunilor străine asupra încălcărilor grave ale drepturilor omului. Svetlana Baștovoi a descris condițiile insuportabile din Penitenciarul 13, unde se află deținuți soțul și fiul ei.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *