Politică

Percheziții la sediul PPE din Bruxelles: ancheta a început din Germania. PAS este membru asociat PPE

Dupa scandalul Qatargate, care a implicat grupul socialist-democrat, o alta ancheta judiciara ar putea zgudui politica europeana, cu un an inainte de alegerile pentru reinnoirea Parlamentului UE.

In aceasta dimineata, agenti ai politiei belgiene si germane au facut o perchezitie la sediul Partidului Popular European, care este situat in rue du Commerce din Bruxelles, confiscand cateva computere.

Vestea a fost confirmata pentru presa europeana de surse din partid, potrivit cărora raidul este legat de o ancheta aflata in curs de desfășurare in regiunea germana Turingia.

PPE, spun aceleasi surse, “coopereaza in deplina transparenta cu autoritatile implicate si ofera toate informatiile utile”. Potrivit site-ului Euractiv, care a dezvaluit stirea, ancheta ar fi legata de fraude financiare legate de personalul partidului.

Ancheta s-ar învârti in jurul lui Mario Voigt, liderul CDU din regiunea Turingia, care jucase un rol principal in campania electorala a PPE pentru alegerile europene din 2019 si care a ajuns acum sa fie vizat de anchetatori sub acuzația de corupție tocmai pentru aceasta activitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *