Actualitate

Permisele de conducere din Republica Moldova și Ungaria ar putea fi recunoscute reciproc

De asemenea, „Ungaria ne va ajuta cu fortificarea și expertiză în domeniul agrar, domeniul securității alimentare, cât și a gestionării finanțelor publice prin trimiterea a două experți în structurile noastre publice. Acești experți ne vor ajuta să fortifică mi instituțiile statului în Republica Moldova și îmbunătățirea performanței acestora instituții”, a declarat Nicu Popescu.

,, Am discutat și mai multe oportunități de cooperare care pot fi finanțate prin intermediul unei bănci. Ne vom concentra pe oportunități de finanțarea unor proiecte de infrastructură, aprovizionare cu apă, modernizare a rețelelor de canalizare sau construcția unor stații de epurare a apelor”, a adăugat ministrul RM.

Nicu Popescu a precizat că Republica Moldova are drept scop intensificarea unui dialogul privind fortificarea capacităților Ministerului de Externe a Republicii Moldova de a implementa o diplomație economică activă și eficientă în contextul în care ministerul de Externe maghiar are o experiență vastă în acest sens.

Am convenit să discutăm la modul foarte concret cum am putem redeschide ruta avia directă dintre Chișinău și Budapesta și să ne mișcăm foarte rapid pe semnarea unui acord privind recunoașterea reciproca permiselor de conducere, a adăugat Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *