Actualitate

Persoane reținute în dosarul gărilor au fost suspendate din funcție

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu a declarat că procurorul de caz a expediat recent demersul privind suspendarea din funcție a acelor 13 persoane.

Totodată, directorul Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto", Sergiu Popovici a semnat un ordin prin care este pus în aplicare demersul Procuraturii Anticorupție.

„Astăzi pe parcursul zilei vom informa oamenii legii despre acțiunile întreprinse de noi în vederea aplicării demersului”, a adăugat Popovici.

Amintim că acum două săptămâni, CNA și procurorii anticorupție au descins în mai multe gări auto din R.Moldova. În urma perchezițiilor au fost reținute 12 persoane iar altele 15 au statut de bănuit în cadrul cauzei penale. Trei zile mai târziu, jumătate dintre cei încătușați au primit mandate de arest, fiind vorba de șefi de gări auto, controlori și dispeceri.

Ulterior s-a depistat cine sunt persoanele reținute, doi dintre cei care sunt astăzi după gratii – Alexandru Ilieș (fostul sef al filialei Căușeni) și Vitalie Șaragov (seful filialei Bălți) sunt membri ai Partidului Democrat. Întreaga schemă ar fi fost coordonată de Vitalie Gavrilov, actualul șef adjunct al Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto”, care a fost internat la spital.

Sursa: deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *