Actualitate

Persoanele care s-au refugiat din Ucraina în R. Moldova și planifică să rămână pentru mai mult timp pot obține IDNP online

Refugiații vor putea beneficia de servicii publice. Potrivit Agenției, numărul deja le-a fost oferit cetățenilor străini când au traversat hotarul. Aceștia pot intra în posesia lui prin intermediul platformei online, începând cu 14 martie, iar ulterior vor beneficia de servicii publice în baza acestuia.

Soluția digitală integrată se va descărca de pe platforma dopomoga.gov.md. Refugiații vor intra în posesia numărului de identificare după ce vor accesa compartimentul „obțineți IDNP” și vor introduce datele personale din actele de identitate deținute (pașaport de călătorie în străinătate, act de identitate intern sau certificat de naștere).

Datele pot fi descărcate în format PDF și sunt eligibile pentru a le prezenta la angajarea, înmatricularea copiilor la școli și grădinițe, deschiderea unui cont bancar, înregistrarea afacerii sau alte servicii publice, precizează Agenția pentru Guvernare Electronică.

IDNP-ul este valabil doar la prezentarea actului de identitate în bază căruia a fost atribuit. Entitățile publice la care se adresează cetățenii în cauză vor recunoaște aceste extrase și vor putea verifica autenticitatea lor scanând codul QR.

Informația cu privire la IDNP este eliberată în baza datelor furnizate de Agenția Servicii Publice, care se înregistrează la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Dacă refugiații nu pot obține numărul de identificare prin intermediul paginii web dopomoga.gov.ua, aceștia se vor adresa la unul dintre centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice sau la Biroul Migrație și Azil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *