CSI / Rusia

Peskov spune că Rusia va folosi arme nucleare dacă îi este încălcată securitatea

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat, marți, care sunt situațiile în care Moscova va ataca cu arme nucleare. Omul lui Putin a transmis fără nicio urmă de îndoială că Rusia va apela la această formă de atac, atâta timp cât îi este încălcată securitatea și existența.

Îngrijorările Occidentului, tot mai mari

Invazia Rusiei în Ucraina durează de o lună de zile, timp în care trupele lui Putin au bombardat cele mai importante orașe din Ucraina, pe unele distrugându-le complet. Din păcate, pe lângă toate pierderile finciare înregistrate, mii de soldați și-au pierdut viața, în timp ce alte sute de civili, printre care și copii, au fost ținta directă a rușilor. Milioane de ucraineni au reușit să se refugieze în țările vecine, iar multe altele au rămas în adăposturile Ucrainei, încercând să se ferească de ținta fatală a bombelor.

Vladimir Putin a pus încă de la începutul invaziei rusești forțele ruse nucleare în stare de alertă ridicată, provocând adevărate îngrijorări în rândul statelor din Occident, dar și în SUA. Liderul de la Kremlin nu și-a ascuns dorința de a ataca cu arme nucleare, atâta timp cât statele NATO se vor implica în operațiunile militare desfășurate în Ucraina, motiv pentru care, Volodimir Zelenski a solicitat în repetate rânduri ajutor, dar fără un răspuns clar.

Dacă până acum marile state ale lumii nu mai vedeau posibil un război nuclear, pe 14 martie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres a avertizat că „posibilitatea războiului nucleare, odinioară de neconceput, este acum, din nou, reală”.

Răspunsul lui Dmitri Peskov atunci când a fost întrebat de folosirea armelor nucleare

Jurnalista Christiane Amanpour, de la CNN International, l-a întrebat în cadrul unui interviu pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului ce crede despre un posibil război nuclear și dacă este „încrezător” sau „convins” că preşedintele rus nu va folosi arme nucleare în Ucraina.

Din păcate, răspunsul acestuia nu a avut vreun scop să liniștească omenirea, ci dimpotrivă, nu a exclus posibilitatea unei astfel de reacții din partea Rusiei, atâta vreme cât îi este amenințată existența.

„Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră”, a spus Dmitri Peskov.

Încă de la începutul războiului, armata rusă se confruntă cu o acțiune defensivă neimaginată din partea Ucrainei, ceea ce a condus la mari pierderi de partea Rusiei. Această situație scăpată de sub control, ar putea să devină un motiv de supărare pentru Vladimir Putin, care ar putea trece la următorul pas, mai exact, la armele nucleare, aspect confirmat chiar de președintele american.

„[Președintele rus Vladimir] Putin este cu spatele la zid, el nu anticipa amploarea sau puterea unității noastre și cu cât este mai mult cu spatele la zid, cu atât mai mare va fi severitatea tacticilor pe care le poate folosi.”, a transmis Joe Biden.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *