Social

Peste 51500 de foi de ardezie au fost livrate în localitățile afectate de intemperie

Un număr de 51514 foi de ardezie și circa 40 m3 de cherestea au fost livrate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în localitățile afectate de intemperiile care au avut loc la sfârșitul lunii trecute, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, materialele de construcție au fost eliberate de Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului de Interne. Bunurile materiale au fost livrate în localități din raioanele Edineț, Râșcani, Dondușeni, Drochia, Hâncești și Soroca, începând cu data de 28 iulie.

Astfel, până la momentul actual toată cantitatea de cherestea de 39,7 m3, alocată de Guvern, a fost distribuită în raioane. De asemenea, de la începutul procesului de transportare a materialelor de construcție, au fost livrate 51514 foi de ardezie pe la casele oamenilor, ale căror locuințe au fost distruse de intemperie, dar și în gestionarea autoritățile publice locale în vederea reparației edificiilor publice.

Pe parcursul următoarelor zile, salvatorii, pompierii, polițiștii, carabinierii și angajații Ministerului Apărării vor transporta în raioanele Edineț și Hâncești încă 13163 de foi de ardezie din cantitatea totală alocată inițial.

Vă amintim că în urma precipitațiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul Republicii Moldova, cele mai multe pagube au fost înregistrate în raionale Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia.

În urma intensificării vântului, în seara zilei de 25 iulie, în mai multe localități din raionul Râșcani, au fost deteriorate acoperișurile a peste 50 case de locuit și a 14 depozite agricole.

Astfel, în urma ploilor torențiale cu intensificări de vânt produse în nordul și centru țării, în ultimele 24 de ore echipele de salvatori și pompieri ale IGSU au intervenit în 43 de cazuri la lichidarea consecințelor, fiind executate lucrări de defrișare ale crengilor, arborilor căzuți pe carosabil, pomparea apei, precum și înlăturarea obiectelor cu pericol de cădere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pai foaia de ardezie nu a fost recunoscuta, in urma cu vreo 10 ani, de guvernul RM ca material de constructii cacerigen si interzis pe teritoriul RM comercializat si utilizat…or banul nu pute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *