Actualitate

PG a aceptat solicitarea pentru audiență în dosarul Metalferos

Președintele asociației, Ion Drăniceru, a declarat că a primit răspunsul pozitiv din partea PG, la solicitarea audienței pe marginea dosarului Metalferos, și au fost audiați de către conducerea acesteia, scrie realitatea.md.

Potrivit acestuia, în cadrul audienței, au fost relatate fapte care demonstrează că procurorul pe caz, Vladislav Căruceru în complicitate cu unul din martorii pe acest dosar, fondatorul și beneficiarul final al SRL ”Sofilarex Plus” Valentin Eșanu, conduce cazul după bunul său plac, abuziv și prin metode ilegale, fără a administra probe, iar cele administrate sunt bazate pe fals și mărturii ilegale.

Mai mult decât atât, documentele și probele prezentate de către cei vizați în anchetă nu sunt luate în calcul de către investigatorii pe acest dosar de rezonanță, or segmentul de reciclare și colectare a metalelor nu a participat la careva scheme ilegale din cadrul SA ”Metalferos”.

Ion Drăniceru a solicitat numirea unui nou procuror pe acest caz, independent și profesionist, care va investiga cazul în strictă conformitate cu legea și va atrage la răspundere penală persoanele cu adevărat vinovate.

“Salutăm că Procuratura Generală a acceptat cererea noastră de audiere, și sperăm că în continuare vom fi auziți, iar presiunile și abuzurile asupra companiilor membre ale asociației vor înceta, deoarece interesele noastre sunt in primul rând corectitudinea și transparența anchetei” a spus Drăniceru.

Acum o săptămână, președintele Asociației de Colectare și Reciclare a Metalelor Feroase și Neferoase (AMRCMFN), Ion Drăniceru, a solicitat în cadrul unei conferințe de presă ca procurorul pe caz în așa zisul dosar Metalferos să fie schimbat, iar presiunile și abuzurile în raport cu membrii Asociației și cei de pe piața metalelor – colectorii și reciclatorii să fie încetate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *