Actualitate

PG va examina modul în care CMC, cu votul PSRM și PPDA, a vândut terenul aferent Societății pe Acțiuni „UNIC”

„Procuratura s-a autosesizat și va examina acest caz”, a comunicat procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a PG. Terenul de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut joi cu 2 691 792 de lei SA Magazinul Universal „UNIC”.

O decizie în acest sens a fost adoptată de consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor.

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au acuzat CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora și că vor contesta în instanță decizia adoptată de PSRM și Platforma DA. Pentru înstrăinarea terenului au votat 27 de consilieri din PSRM și PPDA. Proiectul votat de CMC vine întru executarea unei decizii judecătorești în acest sens, afirmă consilierii socialiști.

„Votul a fost dat pentru proiectul de bază, dar noi avem amendamente. Doamna Zinaida arată eroism. Noi avem de executat o deciziei judecătorească pe care nu prea o poți contesta”, a declarat Năstase.

În context, consiliera PAS Zinaida Popa a declarat că va ataca în instanță proiectul prin care terenul de 1,3 hectare a fost vândut cu 2 691 792 de lei „Iată uitați-vă, PSRM+PPDA votează decizii dăunătoare. Noi vom ataca această decizie. Prin amendamente vreți să vă curățiți fața, domnule Năstase”, a spus consiliera PAS.

„Se acceptă vânzarea terenului aferent obiectivului privat din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 8, cu suprafața de 1,2863 ha, la prețul normativ de 2 691 792 lei, societății pe acțiuni Magazinul Universal Central „UNIC”, cu condiția servituții de înălțime instituite”, se menționează în proiectul de decizie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *