Actualitate

PG va investiga circumstanțele în care sunt vizați cei 2 magistrați ai CSM

„Ținând cont de apariția în spațiul public a unei note informative emise la 28 ianuarie 2020 de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, adresată Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în care se invocă pretinse acțiuni de dobândire de către magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a bunurilor mobile și imobile, valoarea cărora depășesc substanțial mijloacele și veniturile declarate, Procuratura informează opinia publică că, în rezultatul verificărilor efectuate s-a constatat că, nota informativă menționată supra nu a fost înregistrată în registrele informaționale și/sau materiale ale Procuraturii în perioada 28 ianuarie 2020 până în prezent”, este arătat în nota informativă a PG.

„În contextul acestei constatări, nu este cunoscut în ce circumstanțe domnul Alexandr Stoianoglo a primit nota respectivă de la angajații SIS și cum a gestionat această informație. Concomitent, informăm că în prezent Procuratura Generală în temeiul informației devenite cunoscute în sursele media, examinează circumstanțele expuse în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate din 28 ianuarie 2020, ce îi vizează pe magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat prin prisma elementelor infracțiunii de îmbogățire ilicită. Despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare”, mai este arătat în nota PG.

Amintim că, judecătorul interimar al CSM, Dorel Musteață, și membra CSM, Nina Cernat, ar fi bănuiți de îmbogățire ilicită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *