Politică

PL a părăsit ședința! Deputații n-au reușit să stabilească o dată pentru o nouă tentativă de alegere a președintelui

„Fracţiunea Partidului Liberal face apel la bunul simţ al deputaţilor şi cere să se amâne stabilirea datei alegerilor prezidenţiale cu o săptămână. Nu vom vota data alegerilor, dacă nu vom cunoaşte candidaturile pentru această funcţie”, a declarat deputatul liberal, Corina Fusu. Parlamentara a menţionat că este periculos să se numească data alegerilor fără a descoperi o candidatură în cadrul AIE.

Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii PLDM : „Cu tot respectul pentru PL, astăzi suntem în condiţii diferite faţă de procesele anterioare de alegere a preşedintelui. Este o cale corectă de mişcare înainte”.

Dumitru Diacov, preşedintele fracţiunii PD: Era bine ca data să fie fixată astăzi, pentru a trimite deja un semnal privind alegerea preşedintelui.

După ce PLDM şi PD au anunţat că susţin supunerea la vot data de 15 martie pentru alegerea preşedintelui, fracţiunea PL a părăsit şedinţa.

În lipsă de cvorum, deputaţii vor continua discuţiile privind data alegerii preşedintelui în şedinţa de mâine, 17 februarie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *