Actualitate

Planul Rusiei pentru război până în 2026

Federația Rusă intenționează să captureze Harkov și Dnipro și să continue războiul până în 2026, notează publicația germană BILD, citând surse.

Autoritățile ruse mizează pe o scădere a sprijinului occidental pentru Ucraina, precum și pe mimarea negocierilor de pace pentru a induce în eroare comunitatea internațională.

Până la sfârșitul anului 2024, se intenționează să se stabilească un control total asupra regiunilor Donețk și Luhansk și să se ajungă la râul Oskol în regiunea Harkov.

Până la sfârșitul anului 2026, se planifică să avanseze și mai mult spre vest până la Nipru, capturând o parte semnificativă a regiunilor Zaporojie, Dnepropetrovsk și Harkov, inclusiv orașele Harkov, Dnipro și Zaporojie.

Pe frontul din Herson se intenționează să se mențină apărarea de-a lungul Niprului, fără a ataca malul drept al Hersonului sau Odesa.

Toate teritoriile estice din stânga Niprului trebuie să fie cucerite în 36 de luni. Autoritățile ruse sunt gata să piardă până la 100.000 de soldați în Ucraina în fiecare an, mai scrie BILD.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *