Ultima oră

Pocaznoi atenționează: CCA trebuie să fie notificată dacă operatorul de cablu schimbă lista din oferta de programe

Operatorii de cablu nu sunt obligaţi să includă în grile postul de televiziune Jurnal TV sau alt post de televiziune autohton, a explicat luni preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Marian Pocaznoi, în urma acuzaţiilor aduse de acest post de televiziune.

Pocaznoi a explicat faptul că în 2009 CCA a adoptat o decizie prin care a obligat operatorii de cablu să includă gratis în grila de emisie posturile autohtone care transmit semnalul gratuit. Nu este ideea că operatorii de cablu trebuie să preia toate posturile TV autohtone, dar că sunt obligate ca să nu ceară bani de la acestea.

CCA: Jurnal TV a manipulat publicul şi a încălcat pluralismul de opinie

În acest fel, CCA a negat acuzaţiile că operatorii de cablu ar fi încălcat actele normative atunci când au decis să excludă anumite posturi din grilă.

Schimb de acuzații între Jurnal TV și CCA

În acelaşi timp, Pocaznoi a anunţat că CCA va investiga situaţia creată şi a recomandat operatorilor de cablu să respecte cu stricteţe listele aprobate de CCA, să ţină cont de interesele publicului în cazul schimbărilor întreprinse şi le aminteşte că, potrivit legislaţiei, au obligaţia de a notifica consiliului intervenţiile făcute la listele din oferta de programe.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *