Actualitate

Poliamoria sau cum fiica lui Will Smith dă startul unui nou trend în relațiile intime

Pustoaica a făcut aceste dezvăluit în emisiunea mamei sale, Red Table Talk, unde era prezentă și bunica. Jada Pinket-Smith a discutat cu fiica sa diverse subiecte, inclusiv dependența de filmele pentru adulți. De data aceasta, familia Smith a decis să dezbată o temă mai specială – relațiile poliamoroase. „Îmi plac bărbații și femeile în mod egal. Nu sunt una dintre acele persoane care sunt obsedate de experiențele sexuale, mă concentrez pe o legătură emoțională, așa că, cu siguranță îmi doresc o relație cu un bărbat și o femeie”, a mărturisit Willow.

Willow Smith, la masa discuțiilor cu mama și bunica sa

Jada își sprijină fiica și vrea cu orice preț să fie fericită. Dar bunica sa, Banfield Norris, împărtășește o opinie diferită: „Te ascult și încerc să fiu open-mind, dar discursurile tale sunt stupide”, a comentat ea.

Iertarea excesivă confirmă bănuielile fanilor. În octombrie 2018, Will Smith a trebuit să comenteze zvonurile potrivit cărora el și soția lui erau swingeri. „Să clarificăm ceva. Nu am fost niciodată swingeri”, a spus actorul, după care Jada a adăugat râzând că pentru ei este un mod deosebit de viață.

Ce este poliamoria?
Poliamorul este un neologism și un cuvânt hibrid: poly provine din limba greacă și înseamnă mai mulți/multe, multiplu, iar amor provine din limba latină și înseamnă iubire. Cuvântul a fost adus în vorbirea curentă în mod independent de mai multe persoane, printre care Morning Glory Zell-Ravenheart, al cărei articol intitulat „A Bouquet of Lovers” („Un buchet de iubiți”) (1990) a încurajat răspândirea termenului, și Jennifer Wesp, care a creat newsgroup-ul Usenet alt.polyamory în 1992. Totuși, termenul a fost utilizat ocazional încă din anii ’60, iar acest tip de relații existau chiar și în afara culturilor poligame cu mult înainte ca numele să fie inventat; pentru un exemplu datând din anii 1920, vezi William Moulton Marston.

Nu există, totuși, o definiție unică universal acceptată a poliamorului. Există accepția generală că poliamorul presupune multiple relații consensuale de iubire (sau deschiderea către acestea), dar dincolo de acest punct, termenul este la fel de ambiguu ca și cuvântul iubire. Este mai probabil ca o relație să fie numită poliamoroasă dacă este de lungă durată, implică un angajament (de exemplu o ceremonie oficială) și înțelegeri privind traiul și/sau organizarea financiară în comun, dar nici unul dintre aceste criterii nu este necesar sau definitoriu.

https://www.tabu.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *