Social

Poliția confirmă reținerea fratelui lui Igor Dodon în Rusia: La scurt timp acesta a fost eliberat

Inspectoratul General al Poliției (IGP) confirmă faptul că fratele lui Igor Dodon, a fost reținut zilele trecute de autoritățile ruse.

Totuși, la scurt timp acesta a fost eliberat. Informația a fost confirmată de către șeful Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco, transmite Deschide.md.

Conform sursei citate, anterior, Alexandru Dodon a fost anunțat în căutare pe linia INTERPOL pentru localizare și, zilele trecute, autoritățile ruse l-au reținut pentru că acesta figura în baza de date.

„Din câte cunoaștem, la scurt timp el a fost eliberat de partea rusă. Autoritățile Republicii Moldova nu au participat la audierea acestuia”, a menționat Diana Fetco.

Vă amintim că fratele lui Igor Dodon ar fi fost arestat alaltăieri la Moscova, a anunțat joi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, într-o conferință de presă susținută la Chișinău.

„Alexandru Dodon a fost arestat la Moscova. Acum Igor Dodon este în șoc. El a fost pus să semneze acolo niște angajamente că nu se va destrăma Partidul Socialiștilor din R. Moldova, fracțiunea parlamentară. Tot răul care mi l-a făcut mie, acele solicitări de deschidere a dosarelor penale pe numele meu, se întoarce împotriva lui”, a subliniat Usatîi, scrie Ziarul Național.

Igor Dodon a declarat pentru Jurnal TV că fratele său „a dormit acasă în ultimele săptămâni și ultimele zile”

„Nu am așa informații. Știu că fratele meu a dormit acasă în ultimele săptămâni și ultimele zile. Eu nu am contact cu el, pentru că este figurant într-un dosar penal. Dar din ceea ce cunosc, nu este nicio problemă și nu a fost reținut. El are cetățenia Rusiei și muncește la Moscova. De ici au fost trimise solicitări din partea instanțelor, dar mai multe detalii nu cunosc”, a declarat socialistul pentru Jurnal TV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *