IT&C

Politician belgian: Instanțele de judecată ar trebui să decidă ce este o încălcare a libertății de exprimare, nu Big Tech

„Libertatea de exprimare este ceea ce diferențiază o țară democratică de o dictatură. Într-o democrație sănătoasă este libertate de exprimare. Dar și reversul este adevărat: libertatea de exprimare este o premisă pentru aceeași democrație”, a spus senatorul belgian Bob de Brabandere, în cadrul dezbaterii „Libertatea de expresie (Articolul 10 al CEDO) aflată sub amenințarea Big Tech”, care a avut loc la Consiliul Europei la finalul săptămânii trecute.

„Platformele media sociale au devenit parte a forumului public și deci, ține de legiutori și de instanțele de judecată să determine ceea ce constituie libertatea de expresie și ce nu”, a adăugat el la dezbatere.

Dezbaterea a fost prilejuită de discuțiile privind limitarea discreționară a conturilor unor persoane pe marile rețele de socializare, cum ar fi cele ale Președintelui SUA, Donald Trump, când încă era în exercițiul funcțiunii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *