Social

Polițiștii vor asigura securitatea publică și cea rutieră de „Ziua Națională a Vinului”

Polițiștii vor asigura securitatea publică și cea rutieră în timpul acțiunilor cultural-artistice organizate cu ocazia sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”, care este marcată pe 7 – 8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală, transmite MOLDPRES.

Întrucât circulația poate fi aglomerată din cauza fluxului mare de transport, poliția solicită tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă şi atenţie. Totodată, începând de astăzi, de la ora 20:00 şi până pe 9 octombrie, ora 05:00, va fi sistată circulația rutieră în PMAN, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni şi Alexandr Puşkin, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.

Astfel, polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona transportul pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere. La fel, forțele de ordine recomandă cetățenilor care vor veni la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului” din alte localități ale țării să parcheze mașinile personale în locurile special amenajate, iar locuitorii municipiului să circule cu transportul public, pentru a nu aglomera traficul rutier.

Totodată, oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să  țină cont de măsurile de siguranță personală și să respecte normele rutiere. Astfel, nu urcați la volanul automobilului dacă ați consumat băuturi alcoolice; conformați-vă indicaţiilor polițiștilor în ceea ce privește dirijarea traficului rutier și menținerea ordinii publice; comportați-vă adecvat în locurile publice și evitați apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei, pentru a preveni incidentele și altercațiile; nu lăsați automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere.

De asemenea, polițiștii recomandă să supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc – dispariții, accidente de circulație și să aveți grijă de bunurile personale – bani, telefoane mobile, genți, pentru a nu cădea pradă hoților.

La fel, oamenii legii recomandă ca în cazul în care ați fost martor al unei fapte antisociale, intenționați să denunţați persoanele care instigă cetăţenii la destabilizarea ordinii şi securităţii publice sau sunteți în pericol să apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi de urgență la numărul unic 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Politistii sa traseze linii ondulate pe drumuri ca sa le vada participantii drepte cand se vor intoarce acasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *