Externe

Politolog ucrainean: O Rusie săracă va ucide mai puțin

Însă foarte puțini sunt cei care se oferă să plătească din proprie inițiativă pagubele. Ne pare rău de bani, iar natura umană este imperfectă.
Apropo, pentru distrugerea infrastructurii, pentru distrugerile cauzate de ocuparea unei țări, la fel e nevoie de o plată.

Putin va încerca cu siguranță să scape de această obligație deloc plăcută.  

Recent, prim-viceministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Alexander Borovik a anunțat datoria ce ar urma rușii să o dea ucrainenilor. Banii sunt ca un cântec rusesc trist, repetat, despre datoriile pentru gaze – un cântec comic. Rusia trebuie să compenseze pierderile cauzate de distrugerea regiunii Donbas, în valoare de 350 miliarde de dolari. Probabil, oficialul de la Ministerul Economiei a luat cifra dIN tavan și nu s-a bazat pe calcule.

Cea mai importantă întrebare este ce vom face cu acești bani? Pentru moment, răspunsul potrivit ar fi: să-i primim. NU este deloc simplu, dar poate fi o realitate. Important este să nu tărăgănăm această problemă până la ”victoria finală” sau "schimbări fundamentale în situația politică." Doar pentru că economia Rusiei nu este într-o situație prea bună din cauza sancțiunilor, la un moment dat, Moscova ar putea să rămână fără bani. Pe de altă parte, cu cât mai repede vom agita bugetul rusesc, cu atât va fi mai rău pentru ruși și mai bine pentru noi. O Rusie mai săracă va ucide mai puțini oameni.

Una dintre prioritățile Ministerului ucrainean de Justiție ar trebui să fie scufundarea în datorii, cât mai rapid, a Kremlinului: să evalueze, cu toate mijloacele disponibile, să pregătească procese în instanțele internaționale. Dacă câștig de cauză va avea Kievul, Rusia fi nevoită să plătească. Dreptul internațional nu ține cont de tancuri și ambiții. Acesta este piatra de temelie pe care se construiește totul. Iar cererea va fi plătită. Una dintre soluții ar fi confiscarea proprietăților rusești din străinătate, imobile, bărci, avioane. Un mecanism separat va permite obținerea până la 50% din veniturile din export de petrol și gaze.

Sursa: inforesist.org 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *