ActualitateExterne

Polonia a reluat căutările la sol după ce o rachetă a intrat în spaţiul său aerian. Însărcinatul cu afaceri al Rusiei, convocat la MAE de la Varșovia

Polonia a reluat sâmbătă o operaţiune de căutare a eventualelor elemente ale unei presupuse rachete ruseşti, despre care a declarat că a încălcat spaţiul aerian al ţării vineri dimineaţă, relatează Reuters.

“Informăm că pe 30 decembrie se va efectua o căutare la sol în voievodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri spaţiul aerian polonez”, a anunţat Comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma X.

“Scopul căutării este de a confirma definitiv că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez”, a precizat armata poloneză.

Oficialii militari polonezi au declarat vineri că obiectul a părăsit spaţiul aerian al ţării după trei minute de la intrarea sa din direcţia frontierei cu Ucraina.

“Partea ucraineană şi aliaţii au confirmat iniţial înregistrările noastre radar că obiectul a părăsit teritoriul polonez”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comandamentului operaţional.

Căutările urmau să se desfăşoare până la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), după ce au fost întrerupte peste noapte, a adăugat el.

În jur de 480 de soldaţi ai Forţelor de Apărare Teritorială urmau să ia parte la căutări în apropierea oraşului Zamosc din sud-estul Poloniei, a precizat Comandamentul operaţional pe X.

Vineri seara, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, cerând explicaţii pentru încălcarea spaţiului aerian polonez de o rachetă ghidată rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *