CSI / Rusia

Povestea familiei de ucraineni din Lugansk ce a fugit de război în România: S-au integrat în societate și vorbesc românește

Svetlana, de meserie psiholog, a anunțat sâmbătă, printr-o postare în limba română pe contul său de Facebook, că va deschide o "grupă de sănătate", a cărei antrenoare va fi chiar ea.

"Scumpii mei prieteni români! Pentru voi, în Măgura Ilvei, se deschide grupa de sănătate (dansul aerobic). Vă aștept în fiecare zi de la ora 18,00. Antrenoarea sunt eu", a scris Svetlana, care în iulie împlinește 40 ani.

Exercițiile de aerobic vor avea loc în sala de fitness din localitate, amenajată într-o clădire în care funcționează și un after school, iar activitatea se desfășoară cu acordul primăriei din Măgura Ilvei.

Primarul comunei, Valer Avram, a declarat că Svetlana Tuchalina își va începe activitatea de antrenor de la 1 martie și că deja are o grupă formată din 20 femei interesate să facă sport, inclusiv femei însărcinate.

În ceea ce îi privește pe ceilalți membri ai familiei Tuchalin, Andrej, capul acesteia, și fiul cel mare așteaptă în continuare terminarea formalităților pentru obținerea permiselor de muncă, iar ceilalți copii, mai mici, învață limba română și asistă la orele desfășurate în școala din localitate, pentru a se putea integra cât mai repede.

La începutul lunii septembrie a anului trecut, familia Tuchalin, formată din Andrej, Svetlana și șase dintre cei șapte copii au lor, a ajuns în comuna Măgura Ilvei din județul Bistrița-Năsăud, unde, prin intermediul unei fundații, i s-a pus la dispoziție o casă. Familia este originară din zona Lugansk din Ucraina, afectată de conflicte armate, iar locuința lor fusese distrusă de bombardamente.

În aceeași casă din Măgura Ilvei locuiește, în prezent, și o altă familie de refugiați din Ucraina, formată dintr-o mamă cu cinci copii.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *