Actualitate

Povești! Nicu Popescu pretinde că prioritatea nr.1 este integrarea în UE. R. Moldova este încă membră CSI, de unde Georgia și Ucraina au ieșit

În cadrul unei sesiuni de întrebări răspunsuri cu jurnaliștii, Nicu Popescu a spus că miza politicii externe este păstrarea unui calm în jurul țării noastre, dar și în interiorul ei.

„Noi trăim într-o zonă geopolitică complicată. Întreaga vecinătate estică și celelalte state ale Parteneriatului Estic (PaE) vedem că trec prin situații de crize acute. Și R. Moldova trece și ea prin situații complicate. Miza politicii externe este să păstrăm acest calm în jurul țării și în interiorul ei. O primă prioritate este integrarea în UE, am reușit în acest an să deblocăm relațiile și să le intensificăm cu UE. Avem un dialog intens cu România, proiecte comune, avem un dialog bun cu Ucraina, SUA, statele membre ale UE. Avem un dialog calm și pragmatic cu Federația Rusă”, a spus Nicu Popescu.

Amintim că Georgia și Ucraina au ieșit de mai mult timp din CSI, unde R. Moldova este „colegă” de organizație cu țări precum Belarus, Kîrghistan, Tadjikistan sau Uzbekistan.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *