CSI / Rusia

Precizie rusească. Podul din Odesa a fost atacat cu trei rachete, două n-au nimerit ținta. Traficul rutier a fost reluat pe o bandă

Șeful regiunii Odesa, Maxim Marceenko, consideră că, lovind podul peste Limanul Nistrului, Rusia încerca să taie o parte din regiunea Odesa și să creeze tensiuni pe fondul evenimentelor din Transnistria.

„Azi inamicul a lovit zona cu trei rachete. Una dintre ele a lovit podul de peste limanul Belgorod-Nistru, cealaltă a căzut în apropiere, iar a treia a căzut în apă. Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit.

Prin acțiunile sale, inamicul încearcă să taie o parte din regiunea Odessa și să creeze tensiuni pe fondul evenimentelor din Transnistria”.

Marceenko a cerut să nu cedeze eventualelor provocări ale rușilor și încercărilor de a intimida locuitorii regiunii Odessa cu astfel de acte teroriste.

El a spus că linia de cale ferată avariată este în prezent în curs de reparație.

Traficul peste pod a fost reluat și se desfășoară pe o bandă pe ambele sensuri.

Rusia a atacat cu rachete podul de peste Limanul Nistrului care leagă Odessa de sudul Basarabiei

Podul peste Limanul Nistrului este singura rută terestră de la granița cu Ucraina din apropierea României până la Odesa fără a trece prin Moldova.

Analiștii militari speculează că tentativa de distrugere a legăturii orașului Odesa cu sudul Basarabiei, ar fi o parte a planului rusesc de invazie a orașului ucrainean. În asaltul asupra Odesei ar urma să fie folosită și armata/infrastructura rusească din Republica Moldova (din regiunea transnsitreană).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *